Торт Празький на Оболоні

Цей торт родом із дитинства. Раніше, коли різноманітність кондитерських виробів була менш шикарною, на свято готували переважно Наполеон або Празький. Про перше поговоримо в іншій статті. А ось бісквіт Прага сьогодні – не лише ностальгія, а й чудовий шоколадний десерт, який, безумовно, оцінять представники наймолодшого покоління. Не дарма ж він нам подобався у дитинстві!
Празький припаде до смаку і дорослим, і дітям. Його легкий, елегантний шоколадний смак чудово відтіняють горіхи та густий вершковий крем із застосуванням згущеного молока. Ідеальне блюдо для найвибагливіших ласунів.

Існує кілька особливостей Празького торта, про які ми й поговоримо:
  • незважаючи на те, що тісто цього виробу більш вологе завдяки соді, його коржі краще змочити лікером або коньяком, наполовину розбавленим з водою, щоб різкий запах алкоголю не зіпсував страву;
  • в тісто і крем додати порівну згущеного молока, щоб смак кондитерського виробу був незабутнім;
  • крем виготовляється з додаванням какао, а коржі – чистого шоколаду, що надає вишуканості та пікантності Празькому;
  • між коржами відразу після нанесення начинки краще помістити подрібнені горіхи, щоб торт був не тільки жирним і шоколадним, а й хрумким;
  • в прикрасі десерту дуже багато варіацій, але традиційно це роблять за допомогою шоколадної глазурі з додаванням візерунка із білого шоколаду.
Торт Празький на Оболоні

Для приготування Праги потрібне не звичайне бісквітне тісто, а з додаванням гашеної оцтом соди, що робить торт легким та пористим, а також більш простим у приготуванні.

В основі крему – олія та розтоплений шоколад (стовідсоткове какао), що надає десерту дуже насичений солодкий смак. Для тих, хто хоче зробити страву менш жирною, рекомендуємо використовувати замість олії сметану.