Торт Мокко на Оболоні

Цей класичний французький торт сподобається всім, хто любить шоколад і каву. Десерт ситний і поживний, ідеально підійде для тих, хто хоче скуштувати щось цупке до кави або чаю.
Крем для просочення бісквітних коржів у ньому робиться саме з гарячого напою з додаванням кавового (або іншого) лікеру, рому чи коньяку. Але можна зробити і торт без додавання алкоголю. За смаком.

Під час виготовлення торта Мокко кондитери Nikki використовують кілька секретів, якими із задоволенням діляться з вами. Отже, щоб торт був кращим, необхідно:
  • розрахувати кількість інгредієнтів для випікання коржів, адже вони важкі та їх необхідно лише два. Щоб шари торта були товстішими, потрібно збільшити кількість продуктів у 1,5-2 рази, адже коржі цього кондитерського виробу не піднімаються високо;
  • погладити поверхню крему на верхньому коржі широким гарячим ножем, щоб мастило краще ввійшло в торт і зрівнялося з поверхнею;
  • шоколадну стружку та елементи декору для прикраси краще спочатку виготовити на тарілці і потім переносити на поверхню виробу.
Торт Мокко на Оболоні

Варто знати, що Мокко – важкий торт, його коржі виготовляються із французького масляного бісквіту, а крем – з олії та жовтків, що робить десерт дуже насиченим. Завдяки вмісту кави його смак дуже яскравий і помітний, з гіркуватістю, а через вміст жирного крему – дуже тугий і щільний. Торт підійде для домашньої вечірки та прикрасить собою стіл на будь-якому святі. Порадує кавоманів та тих, хто любить ситні десерти.