Торт Наполеон на Оболоні

Ці ласощі на смак всім без винятку любителям солодкого. Незважаючи на тривалий та кропіткий процес приготування, торт Наполеон – улюблена нам з дитинства страва – є в арсеналі майже кожної господині.

Щоб приготувати Наполеон, необхідно:
  • змішати яйця, масло|мастило| або маргарин з|із| мукою|борошном|, замісити листкове тісто, розділити на 12 частин, скачати в кульки і поставити в холодильник на 1-1,5 години;
  • кожну кульку тіста розкотити, вирізати за округлою формою, але не відокремлювати обрізки від основного коржа – вони знадобляться нам для прикраси – і відправити в такому вигляді до духовки;
  • поки дбає один корж, розкочувати другий, оскільки тісто тонке і готується дуже швидко, тому потрібно стежити, щоб шари не підгоріли;
  • для приготування крему змішати муку|борошно|, цукор, яйця і молоко, варити на невеликому вогні і додати|добавляти| масло|мастило|, потім дати крему охолонути до кімнатної температури;
  • вершкове масло|мастило| збити міксером і додати|добавляти| масляний крем, приготовлений раніше;
  • змастити кожен корж начинкою, потім трохи натиснути на весь торт, щоб вона добре розподілилася;
  • змастити боки і верхівку десерту кремом і посипати залишками коржів, подрібненими в крихту за допомогою качалки;
  • надіслати торт ночувати в холодильник.
Торт Наполеон на Оболоні

Ви можете скуштувати цю традиційну для української кухні страву в кафе-ресторані Nikki або замовити її приготування додому. Страва підійде для будь-якого свята або звичайного домашнього чаювання.

Досі точно не відомо, звідки походить назва цього торта. У Франції, батьківщині полководця Наполеона, цей кондитерський виріб називається “тисяча верств” і заправлявся варенням. Дехто вважає, що ця назва походить від спотвореного слова “неаполітанська”. Згідно з однією з версій, страву винайшли в Росії на початку 20-го століття, коли на честь святкування сторіччя перемоги над Наполеоном Бонапартом кухарі спекли незвичайне тістечко. Для приготування цих ласощів тоді використовувалося листкове тісто трикутної форми та заварний крем на молоці та олії.
Незважаючи на загадку та таємницю походження, цей десерт користується неймовірною популярністю до цього дня. Десерт оцінять як дорослі, і діти.