Торт Медовик на Оболоні

Ніжний та м’який смак цього кондитерського виробу сподобається всім любителям солодкого. Коржі десерту просочені медом, змащені сметанним кремом. Легка текстура і начинка, що тане в роті, здобули йому славу воістину народного і доступного за ціною ласощів, які можна їсти щодня.
Головна перевага десерту – недорогі інгредієнти, які легко знайти у магазині.

Для “Медовика” вам знадобиться:
  • мед;
  • борошно;
  • яйця;
  • маргарин;
  • цукор;
  • сода;
  • вершкове масло;
  • жирна сметана (30% жирності);
  • волоський горіх.
Торт Медовик на Оболоні

Для його виготовлення потрібно приготувати коржі та зробити начинку. У тісто додаємо мед, щоб торт вийшов ароматним та відповідав назві. Достатньо трьох ложок цього продукту на корж середніх розмірів. Спечені медові шари зазвичай є апетитним рум’яним кольором. Для крему використовуємо сметану – чим жирніший, тим краще. Збиваємо її з цукром, додаємо ваніль, цедру лимона, згущене молоко або лікер. Начинка виходить насиченою, ароматною, смачною. Для повної готовності коржі “Медовика” повинні добре просочитись сметанною сумішшю, для цього готовий торт потрібно поставити в холодильник на 12 годин.