Торт Єдиноріг на Оболоні

Цей чарівний бісквіт із прикрасою у формі єдинорога – дуже яскравий і незабутній, ідеально підійде для частування дітей, наприклад, на свято. Водночас він не залишить байдужими і дорослих, яким іноді теж хочеться свята.
Для прошарку торта потрібні стандартні інгредієнти, які застосовуються для випічки, включаючи шоколад і за бажанням полуничний або будь-який інший йогурт.
Для виготовлення крему чудово підійдуть білий шоколад, полуничне або зроблене з інших фруктів пюре, вершкове масло та цукор.

Для прикраси торта знадобиться:
  • мастика для створення рогів та вух майбутнього єдинорога;
  • харчовий барвник для фарбування деталей декору в кілька шарів;
  • звичайна вода.

Одні по одному змішуємо борошно, розпушувач, збиту олію з цукром, яйця, йогурт та цедру лимона. Випікаємо коржі до золотистого кольору, остуджуємо, загортаємо у харчову плівку і ставимо на півгодини у холодильник.
Для виробництва крему варимо полуницю (фрукти та ягоди – на вибір) з цукром до отримання однорідної маси, протираємо отриману суміш через сито, додаємо топлений шоколад, збите вершкове масло з цукровою пудрою і змащуємо розрізаний на дві частини корж.

Торт Єдиноріг на Оболоні

На особливу увагу заслуговує процес прикрашання цього незвичайного кондитерського виробу. Для цього готуємо спеціальний крем: збиті вершкове масло та вершковий сир змішуємо з цукровою пудрою та змащуємо верх та боки торта. Залишки начинки барвником забарвлюємо в різні кольори і за допомогою мішка кондитерського робимо прикраси на верхівку. Чорним барвником малюємо очі і вії нашому єдинорогу, встановлюємо вгору вушка і ріг. Страва готова. Приємного апетиту!